- verjenia4everصاحب مكان
- عدد المساهمات : 8401
تاريخ التسجيل : 28/08/2009
المرقوق
الجمعة مارس 05, 2010 1:15 pm
المرقوق
المقادير
1 جم لحم غنم
2 حبة بصل
4 حبات طماطم
2 حبة باذنجان
2 حبة جزر
نصف حبة قرع صغيرة
قليل من الليمون الاسود
قليل من الكزبرة
ملح
كوب دقيق
ماء
طريقة الطبخ
يعجن الدقيق مع الماء وتترك العجينة لمدة ساعة .
يوضع اللحم علي النار مع الماء حتى يغلي وينزع عنه الدسم .
يضاف إليه الطماطم والجزر ثم يفرك البصل مع البهارات ويضاف الي اللحم ويترك لمدة نصف ساعة .
يضاف القرع والباذنجان إلي الخليط ويترك علي نار هادئة .
تقطع العجينة إلي دوائر ثم تفرد كل دائرة علي حدة وتوضع في القدر علي اللحم واحدة بعد الأخرى ثم تغطي وتترك علي نار هادئة لمدة ربع ساعة حتى تنضج ثم توضع في طبق التقديم.
المقادير
1 جم لحم غنم
2 حبة بصل
4 حبات طماطم
2 حبة باذنجان
2 حبة جزر
نصف حبة قرع صغيرة
قليل من الليمون الاسود
قليل من الكزبرة
ملح
كوب دقيق
ماء
طريقة الطبخ
يعجن الدقيق مع الماء وتترك العجينة لمدة ساعة .
يوضع اللحم علي النار مع الماء حتى يغلي وينزع عنه الدسم .
يضاف إليه الطماطم والجزر ثم يفرك البصل مع البهارات ويضاف الي اللحم ويترك لمدة نصف ساعة .
يضاف القرع والباذنجان إلي الخليط ويترك علي نار هادئة .
تقطع العجينة إلي دوائر ثم تفرد كل دائرة علي حدة وتوضع في القدر علي اللحم واحدة بعد الأخرى ثم تغطي وتترك علي نار هادئة لمدة ربع ساعة حتى تنضج ثم توضع في طبق التقديم.
- samarصاحب مكان
- عدد المساهمات : 1758
تاريخ التسجيل : 16/01/2010
رد: المرقوق
الجمعة مارس 05, 2010 1:24 pm
تسلم ايدك فيرجى
وفى طريقة تانية انك تسوى العجين على الصاج
تفرديها على ايدك لحد ماتبقى رقيقة وتحطيها عالصاج ولما تحمر بسيط شبه الرقاق تشيليها وتعملى شوربتك عادى وتقطعيها فى
طبق التقديم وتحطى الشوربة واللحمة
احنا هنا بنعملها كده بس طريقتك اسهل ياقمر
سامحينى بس حبيت ازود فكرة لو مايضايقيش وانت عارفى انو مش ده قصدى
واحشانى مووووت ومنورة ياقمر بمواضيعك اللى بتفيدنا كتييير
وفى طريقة تانية انك تسوى العجين على الصاج
تفرديها على ايدك لحد ماتبقى رقيقة وتحطيها عالصاج ولما تحمر بسيط شبه الرقاق تشيليها وتعملى شوربتك عادى وتقطعيها فى
طبق التقديم وتحطى الشوربة واللحمة
احنا هنا بنعملها كده بس طريقتك اسهل ياقمر
سامحينى بس حبيت ازود فكرة لو مايضايقيش وانت عارفى انو مش ده قصدى
واحشانى مووووت ومنورة ياقمر بمواضيعك اللى بتفيدنا كتييير
- verjenia4everصاحب مكان
- عدد المساهمات : 8401
تاريخ التسجيل : 28/08/2009
رد: المرقوق
الجمعة مارس 05, 2010 1:33 pm
شكرا علي الاضافه سمورتي حبيبتي
و الله انا لا اعرف دي ولا دي
انا اعرف الكونتاكت ليست في الفون و الدليفري هههههههههههههههههههههههه
تسلم ايدك يا حبي
و انتي واحشاني اكتر و منوراني و الله
و الله انا لا اعرف دي ولا دي
انا اعرف الكونتاكت ليست في الفون و الدليفري هههههههههههههههههههههههه
تسلم ايدك يا حبي
و انتي واحشاني اكتر و منوراني و الله
- samarصاحب مكان
- عدد المساهمات : 1758
تاريخ التسجيل : 16/01/2010
رد: المرقوق
الجمعة مارس 05, 2010 1:37 pm
ههههههههههههههههههههههههههههههه
والله يافيرجى عسل
والله لو جنبك كنت عملتلك كل اللى تحبيه
ومن غير فلوس كمان ها ابسطى ياستى
لا بس طعمه لذيذ المرقوق
بس سمنة ايه ماقولكيش بيتخن لانه دسم
انا باكله فى السنة يمكن مرتين
وساعات بيعملو الطريقة اللى انا قلتهالك فى العجين ويحطو عليها لبن رايب بتبقى بردو تحفة
والدقيق خدى بالك بيبقى بالنخالة بس ناعم كتير
ايتها خودعة معاكى عالخط واكلى رمسيس كويس ماله معصعص كده
هههههههههههههههههههههههههههههههه
والله يافيرجى عسل
والله لو جنبك كنت عملتلك كل اللى تحبيه
ومن غير فلوس كمان ها ابسطى ياستى
لا بس طعمه لذيذ المرقوق
بس سمنة ايه ماقولكيش بيتخن لانه دسم
انا باكله فى السنة يمكن مرتين
وساعات بيعملو الطريقة اللى انا قلتهالك فى العجين ويحطو عليها لبن رايب بتبقى بردو تحفة
والدقيق خدى بالك بيبقى بالنخالة بس ناعم كتير
ايتها خودعة معاكى عالخط واكلى رمسيس كويس ماله معصعص كده
هههههههههههههههههههههههههههههههه
- verjenia4everصاحب مكان
- عدد المساهمات : 8401
تاريخ التسجيل : 28/08/2009
رد: المرقوق
الجمعة مارس 05, 2010 1:44 pm
انتي يا بنت باين عليكي طباخه روعه و الله انا مش بعرف كل الحاجات دي مع اني اكبر منك
بس برافووووووووووووووووووووو عليكي و الله
انا حافظه كام طبخه لبنانيه علي مصريه علي هنديه كده و خلاص ده اذا طبخت من اصله
يابخته اللي هيبقي كل ده من نصيبه هههههههههههههههههههههههه
بس برافووووووووووووووووووووو عليكي و الله
انا حافظه كام طبخه لبنانيه علي مصريه علي هنديه كده و خلاص ده اذا طبخت من اصله
يابخته اللي هيبقي كل ده من نصيبه هههههههههههههههههههههههه
- samarصاحب مكان
- عدد المساهمات : 1758
تاريخ التسجيل : 16/01/2010
رد: المرقوق
الجمعة مارس 05, 2010 1:55 pm
هههههههههههههههههههههههههههههه
من غير غرور فعلا فيرجى انا بجد باموت فى حاجة اسمها طبخ
وباحب افنن كتير بس ايه ده
هندى مرة واحدة كويس والله ليكى عندى وصفة لعيونك هاتشوفيها وجربيها
ربنا يكرمك ويبعت بقى اللى اطبخله كل ده
هههههههههههههههههههههههههههههههه
من غير غرور فعلا فيرجى انا بجد باموت فى حاجة اسمها طبخ
وباحب افنن كتير بس ايه ده
هندى مرة واحدة كويس والله ليكى عندى وصفة لعيونك هاتشوفيها وجربيها
ربنا يكرمك ويبعت بقى اللى اطبخله كل ده
هههههههههههههههههههههههههههههههه
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى