- verjenia4everصاحب مكان
- عدد المساهمات : 8401
تاريخ التسجيل : 28/08/2009
صينية الجلاش بالفراخ
الأربعاء ديسمبر 02, 2009 5:20 am
بسم الله الرحمن الرحيم
صينية الجلاش بالفراخ
نقول المقادير
علبة جلاش أي نوع
لو المقاس متوسط..تكفينا نص فرخة مسلوقة و مقطعة نسايل او قطع صغيرة
علبة كريمة خضار حجم متوسط
بصلة مقطعة قطع صغيرة
عدد 2 جزرة مبشورة
عدد 2 فلفل اخضر رومي..مفيش أخضر..هاتي أصفر..مفيش أصفر..هاتي أحمر..مش هنخسر بعض علشان الفلفل يا جماعة.
نيجي بأة للطريقة..
أهم ما في الموضوع ازاي بنعمل الحشوة اللي تجنن دي..
بنجيب معلقتين تلاتة زيت و نحطهم على النار و نضيف البصل المقطع..و بعد ما اللون يبدا يغمق شوية. نحط الجزر و بعده الفلفل و بعد دقايق ، بنحط الفراخ المسلوقة المقطعة قطع صغيرة أو ( نسايل ). و أخيرا بنضيف الكريمة السايلة و تكون النار هادية جدا و بنسيبها دقايق مش كتير. مع ملح و فلفل بسيط.
و برة بنحضر الصينية متوسطة الحجم. و نحط الجلاش راقات زي ما احنا متعودين ..بس طبعا في الاول لازم تكون الطبقة سميكة, و نحط الخلطة دي على تلات مرات مثلا ما بين كل طبقة و التانية.
و بنشربها من فوق بشوية شوربة مش كتير علشان متعجنش
مقولوكوش على طعم الخلطة دي بيبقى عامل ازاي
بألف مليون هنا و شفا
صينية الجلاش بالفراخ
نقول المقادير
علبة جلاش أي نوع
لو المقاس متوسط..تكفينا نص فرخة مسلوقة و مقطعة نسايل او قطع صغيرة
علبة كريمة خضار حجم متوسط
بصلة مقطعة قطع صغيرة
عدد 2 جزرة مبشورة
عدد 2 فلفل اخضر رومي..مفيش أخضر..هاتي أصفر..مفيش أصفر..هاتي أحمر..مش هنخسر بعض علشان الفلفل يا جماعة.
نيجي بأة للطريقة..
أهم ما في الموضوع ازاي بنعمل الحشوة اللي تجنن دي..
بنجيب معلقتين تلاتة زيت و نحطهم على النار و نضيف البصل المقطع..و بعد ما اللون يبدا يغمق شوية. نحط الجزر و بعده الفلفل و بعد دقايق ، بنحط الفراخ المسلوقة المقطعة قطع صغيرة أو ( نسايل ). و أخيرا بنضيف الكريمة السايلة و تكون النار هادية جدا و بنسيبها دقايق مش كتير. مع ملح و فلفل بسيط.
و برة بنحضر الصينية متوسطة الحجم. و نحط الجلاش راقات زي ما احنا متعودين ..بس طبعا في الاول لازم تكون الطبقة سميكة, و نحط الخلطة دي على تلات مرات مثلا ما بين كل طبقة و التانية.
و بنشربها من فوق بشوية شوربة مش كتير علشان متعجنش
مقولوكوش على طعم الخلطة دي بيبقى عامل ازاي
بألف مليون هنا و شفا
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى