- samarصاحب مكان
- عدد المساهمات : 1758
تاريخ التسجيل : 16/01/2010
كل اللى تحبوه..من(مع اسامة اطيب)لعيونكم
الثلاثاء فبراير 02, 2010 3:18 pm
ازيكوا يا احلى منتدى
ان شاء الله انا هانزلكوا كل وصفات الشيف اسامة
من برنامج مع اسامة اطيب
على المنتدى وان شاء الله تعجبكوا وتجربوها وانا هاختار السهلة والمميزة
وهاتبقى متعددة \ شوربات\حلويات\معجنات\اكلات(لحوم-دجاج-سمك وبحريات)\
سلطات \مقبلات ........ وكل الوصفات الحلوة اللى تعجبكوا ان شاء الله
واتمنى اللى تجربها تقوللنا كيف طلعت معاها هابدا معاكو دلوقتى بوصفة جربتها
وطلعت تمام وماتنسوش اهم حاجة الالتزام بالمقادير وبالاخص فى الحلويات والمعجنات
حمام محشو بالارز
المقادير4 حمام
1/4 كوب دقيق
2 كوب أرز مصري
4 ملعقة كبيرة زيت
1 ملعقة كبيرة سمن
2 كوب بصل كبير مفروم
1 ملعقة صغيرة حبهان (هيل) مطحون
1/4 ملعقة صغيرة جوزة الطيب مطحون
ملح وفلفل
1/2 1 كوب ماء
2 كوب قطع خضار (بصل ـ جزرـ كرفس)
2 ورق غار (لاورا)
1 ملعقة صغيرة فلفل أسود حب
1/2 كوب زبادي
1 ملعقة صغيرة صلصة طماطم (معجون)
سمن وزيت (بنفس المقدار) للتحمير
الطريقة
- يُنقع الحمام في الماء والدقيق وقليل من الملح ثم يُشطف جيداً، وإذا وُجد معه الكبد والقوانص فتُغسل أيضاً، ويُصفى الجميع من الماء ويُجفف.
- يُغسل الأرز جيداً ويُصفى من الماء.
- يُسخن الزيت والسمن في إناء على نار متوسطة، ويُضاف البصل والحبهان وجوزة الطيب، ويُتبل بالملح والفلفل مع التقليب لمدة 5 دقائق أو حتى يُصبح لون البصل ذهبياً.
- يُضاف الأرز مع التقليب، ثم يُضاف الماء ويُترك حتى يبدأ في الغليان .
- تُخفف الحرارة، ويُغطى الإناء ويُترك لمدة 10 دقائق ثم يُترك ليبرد (مع مراعاة ألا يكون الأرز كامل النضج).
- يُوضع حوالي 5 كوب من الماء في إناء على نار متوسطة، ويُضاف الخضار وورق الغار والفلفل الأسود ويُترك حتى يبدأ في الغليان.
- في هذه الأثناء يُحشى الحمام بحشوة الأرز (يُراعى حشوه تحت الجلد)، ويُقفل بوضع الأرجل فوق بعضها مع وضع الجناح للخلف.
- يُسلق الحمام المحشو في المرق، ويُتبل بالملح ويُترك لمدة 15 دقيقة أو حتى ينضج.
- يُرفع الحمام من المرق، ويُترك ليبرد قليلاً ثم يُجفف.
- يُخلط الزبادي مع صلصة الطماطم ويُدهن الحمام بخليط الزبادي.
- يُسخن خليط الزيت والسمن في مقلاة على نار متوسطة، ويُحمر الحمام من جميع الجهات .
- يُرفع الحمام على منشفة ورقية لامتصاص الزيت الزائد.
- يُطهى الأرز المتبقي في قليل من مرق الحمام، ويُقدم مع الحمام المحشو.
وبالهنا والشفا
ان شاء الله انا هانزلكوا كل وصفات الشيف اسامة
من برنامج مع اسامة اطيب
على المنتدى وان شاء الله تعجبكوا وتجربوها وانا هاختار السهلة والمميزة
وهاتبقى متعددة \ شوربات\حلويات\معجنات\اكلات(لحوم-دجاج-سمك وبحريات)\
سلطات \مقبلات ........ وكل الوصفات الحلوة اللى تعجبكوا ان شاء الله
واتمنى اللى تجربها تقوللنا كيف طلعت معاها هابدا معاكو دلوقتى بوصفة جربتها
وطلعت تمام وماتنسوش اهم حاجة الالتزام بالمقادير وبالاخص فى الحلويات والمعجنات
حمام محشو بالارز
المقادير4 حمام
1/4 كوب دقيق
2 كوب أرز مصري
4 ملعقة كبيرة زيت
1 ملعقة كبيرة سمن
2 كوب بصل كبير مفروم
1 ملعقة صغيرة حبهان (هيل) مطحون
1/4 ملعقة صغيرة جوزة الطيب مطحون
ملح وفلفل
1/2 1 كوب ماء
2 كوب قطع خضار (بصل ـ جزرـ كرفس)
2 ورق غار (لاورا)
1 ملعقة صغيرة فلفل أسود حب
1/2 كوب زبادي
1 ملعقة صغيرة صلصة طماطم (معجون)
سمن وزيت (بنفس المقدار) للتحمير
الطريقة
- يُنقع الحمام في الماء والدقيق وقليل من الملح ثم يُشطف جيداً، وإذا وُجد معه الكبد والقوانص فتُغسل أيضاً، ويُصفى الجميع من الماء ويُجفف.
- يُغسل الأرز جيداً ويُصفى من الماء.
- يُسخن الزيت والسمن في إناء على نار متوسطة، ويُضاف البصل والحبهان وجوزة الطيب، ويُتبل بالملح والفلفل مع التقليب لمدة 5 دقائق أو حتى يُصبح لون البصل ذهبياً.
- يُضاف الأرز مع التقليب، ثم يُضاف الماء ويُترك حتى يبدأ في الغليان .
- تُخفف الحرارة، ويُغطى الإناء ويُترك لمدة 10 دقائق ثم يُترك ليبرد (مع مراعاة ألا يكون الأرز كامل النضج).
- يُوضع حوالي 5 كوب من الماء في إناء على نار متوسطة، ويُضاف الخضار وورق الغار والفلفل الأسود ويُترك حتى يبدأ في الغليان.
- في هذه الأثناء يُحشى الحمام بحشوة الأرز (يُراعى حشوه تحت الجلد)، ويُقفل بوضع الأرجل فوق بعضها مع وضع الجناح للخلف.
- يُسلق الحمام المحشو في المرق، ويُتبل بالملح ويُترك لمدة 15 دقيقة أو حتى ينضج.
- يُرفع الحمام من المرق، ويُترك ليبرد قليلاً ثم يُجفف.
- يُخلط الزبادي مع صلصة الطماطم ويُدهن الحمام بخليط الزبادي.
- يُسخن خليط الزيت والسمن في مقلاة على نار متوسطة، ويُحمر الحمام من جميع الجهات .
- يُرفع الحمام على منشفة ورقية لامتصاص الزيت الزائد.
- يُطهى الأرز المتبقي في قليل من مرق الحمام، ويُقدم مع الحمام المحشو.
وبالهنا والشفا
- verjenia4everصاحب مكان
- عدد المساهمات : 8401
تاريخ التسجيل : 28/08/2009
رد: كل اللى تحبوه..من(مع اسامة اطيب)لعيونكم
الثلاثاء فبراير 09, 2010 12:34 pm
انا مش باكل الحمام خالص
بس اي حاجه منك حلوه
تسلم ايدك حبيبتي
بس اي حاجه منك حلوه
تسلم ايدك حبيبتي
- samarصاحب مكان
- عدد المساهمات : 1758
تاريخ التسجيل : 16/01/2010
رد: كل اللى تحبوه..من(مع اسامة اطيب)لعيونكم
الثلاثاء فبراير 09, 2010 12:38 pm
ربنا يخليكى فيرجى
ومنورة على طول
ومنورة على طول
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى