- samarصاحب مكان
- عدد المساهمات : 1758
تاريخ التسجيل : 16/01/2010
سبيط محمر
الثلاثاء فبراير 02, 2010 3:28 pm
بسم الله
الوصفة دى تعد مقبلات وايضا سهلة وسريعة
السبيط المحمر
المقادير\
للحبار(السبيط)
2/1 كيلو حبار (سبيط)
1 كوب لبن رائب
3 ملعقة كبيرة عصير ليمون
1 كوب دقيق
ملح و فلفل
1 ملعقة صغيرة كمون مطحون
1 ملعقة صغيرة كزبرة مطحونة
زيت للقلي
للصلصة الحمراء
1 ملعقة كبيرة بصل مفروم
1 ملعقة كبيرة طماطم مُقشرة مفرومة ناعم
1 ملعقة كبيرة كيبرز مفروم (كابري) (اختياري)
1 ملعقة صغيرة معجون تمر هندي
1 ملعقة صغيرة عصير ليمون
4/1 كوب كاتشب
ملح و فلفل أبيض
الطريقة\
للحبار(السبيط)
- يُنظف الحبار(السبيط) جيداً بنزع العظمة الداخلية والجلدة الخارجية ويُغسل جيداً و يُقطع إلى حلقات .
- يُخلط اللبن الرائب مع عصير الليمون وتُضاف حلقات الحبار , ثم تُغطى وتُوضع في الثلاجة (البراد) لمدة ساعتين ويمكن تركها لمدة يوم.
- يُخلط الدقيق مع الملح والفلفل والكمون والكزبرة.
- تُرفع حلقات الحبار من التتبيلة مع الاحتفاظ بأكبر كمية سائل ملتصقة بها ثم تُوضع في خليط الدقيق وتُقلب جيدا حتى يُغطيها تماماً مع التخلص من الدقيق الزائد.
- يُسخن الزيت في مقلاة على نار متوسطة وتُحمر حلقات الحبار لمدة 5 دقائق في الزيت الساخن مع التقليب حتى تصبح ذهبية اللون من جميع الجهات.
- تُرفع الحلقات فوق منشفة ورقية للتخلص من الزيت الزائد.
لصلصة الطماطم
- تُخلط كل مكونات الصلصة جيداً وتُتبل بالملح والفلفل.
- تُقدم حلقات الحبار(السبيط) إما ساخنة أو دافئة مع الصلصة الحمراء أو صلصة الثومية.
بالهنا والشفا
الوصفة دى تعد مقبلات وايضا سهلة وسريعة
السبيط المحمر
المقادير\
للحبار(السبيط)
2/1 كيلو حبار (سبيط)
1 كوب لبن رائب
3 ملعقة كبيرة عصير ليمون
1 كوب دقيق
ملح و فلفل
1 ملعقة صغيرة كمون مطحون
1 ملعقة صغيرة كزبرة مطحونة
زيت للقلي
للصلصة الحمراء
1 ملعقة كبيرة بصل مفروم
1 ملعقة كبيرة طماطم مُقشرة مفرومة ناعم
1 ملعقة كبيرة كيبرز مفروم (كابري) (اختياري)
1 ملعقة صغيرة معجون تمر هندي
1 ملعقة صغيرة عصير ليمون
4/1 كوب كاتشب
ملح و فلفل أبيض
الطريقة\
للحبار(السبيط)
- يُنظف الحبار(السبيط) جيداً بنزع العظمة الداخلية والجلدة الخارجية ويُغسل جيداً و يُقطع إلى حلقات .
- يُخلط اللبن الرائب مع عصير الليمون وتُضاف حلقات الحبار , ثم تُغطى وتُوضع في الثلاجة (البراد) لمدة ساعتين ويمكن تركها لمدة يوم.
- يُخلط الدقيق مع الملح والفلفل والكمون والكزبرة.
- تُرفع حلقات الحبار من التتبيلة مع الاحتفاظ بأكبر كمية سائل ملتصقة بها ثم تُوضع في خليط الدقيق وتُقلب جيدا حتى يُغطيها تماماً مع التخلص من الدقيق الزائد.
- يُسخن الزيت في مقلاة على نار متوسطة وتُحمر حلقات الحبار لمدة 5 دقائق في الزيت الساخن مع التقليب حتى تصبح ذهبية اللون من جميع الجهات.
- تُرفع الحلقات فوق منشفة ورقية للتخلص من الزيت الزائد.
لصلصة الطماطم
- تُخلط كل مكونات الصلصة جيداً وتُتبل بالملح والفلفل.
- تُقدم حلقات الحبار(السبيط) إما ساخنة أو دافئة مع الصلصة الحمراء أو صلصة الثومية.
بالهنا والشفا
- verjenia4everصاحب مكان
- عدد المساهمات : 8401
تاريخ التسجيل : 28/08/2009
رد: سبيط محمر
الثلاثاء فبراير 09, 2010 12:35 pm
هو ده الكلام ايوه يا عيني يا عيني علي الاكلات
علي فكره في السويس بنقول عليها سوبيا
و بموت فيها طبعا
تسلم ايدك يا حبي
علي فكره في السويس بنقول عليها سوبيا
و بموت فيها طبعا
تسلم ايدك يا حبي
- samarصاحب مكان
- عدد المساهمات : 1758
تاريخ التسجيل : 16/01/2010
رد: سبيط محمر
الثلاثاء فبراير 09, 2010 12:40 pm
شكرا فيرجى جداااااااااااا
دايما كده حاضرة ومنورة
تسلمى يا حبيبتى
دايما كده حاضرة ومنورة
تسلمى يا حبيبتى
- امنيةعضو جديد
- عدد المساهمات : 28
تاريخ التسجيل : 10/03/2010
رد: سبيط محمر
الخميس مارس 11, 2010 2:50 pm
يسلم ايدك ياعسل اية الشطارة دي
نفسي اذوقها علشان انا بموت في السوبيط باللحم الضاني
نفسي اذوقها علشان انا بموت في السوبيط باللحم الضاني
- samarصاحب مكان
- عدد المساهمات : 1758
تاريخ التسجيل : 16/01/2010
رد: سبيط محمر
الجمعة مارس 12, 2010 11:52 am
تسلمى يا امنية
منورة ياقمر
هاحاول اجيبلك وصفة السبيط باللحمة الضانى
وانزلهالك فى القسم ان شاء الله
منورة ياقمر
هاحاول اجيبلك وصفة السبيط باللحمة الضانى
وانزلهالك فى القسم ان شاء الله
- انا عيدعضو برونزى
- عدد المساهمات : 186
تاريخ التسجيل : 02/12/2009
العمر : 52
رد: سبيط محمر
الجمعة مارس 12, 2010 12:54 pm
اكله جميله جدا تسلم ايدك
ياريت تبعتلنا طبقين ريقى جرى
بجد اكله جميله جدا انا ديما بكلها بس فى محلى جميل جدا بيعملعا
عشان كده بحب اكلها انا والاولاد فى المحل
شكر ليكى
ياريت تبعتلنا طبقين ريقى جرى
بجد اكله جميله جدا انا ديما بكلها بس فى محلى جميل جدا بيعملعا
عشان كده بحب اكلها انا والاولاد فى المحل
شكر ليكى
- samarصاحب مكان
- عدد المساهمات : 1758
تاريخ التسجيل : 16/01/2010
رد: سبيط محمر
الجمعة مارس 12, 2010 1:00 pm
مرسيى انا عيد
ربنا يخليك الاولاد
وتبسطهم وتقضى معاهم احلى الاوقات
وانا ممكن ابقى افتحلكو هنا مطعم واهو ناكل عيش بقى
هههههههههههههههههههههههههههههه
تسلم عييييييييييييد
ربنا يخليك الاولاد
وتبسطهم وتقضى معاهم احلى الاوقات
وانا ممكن ابقى افتحلكو هنا مطعم واهو ناكل عيش بقى
هههههههههههههههههههههههههههههه
تسلم عييييييييييييد
- انا عيدعضو برونزى
- عدد المساهمات : 186
تاريخ التسجيل : 02/12/2009
العمر : 52
رد: سبيط محمر
الجمعة مارس 12, 2010 1:14 pm
تسلمى سمر ياريت تفتحيه وانا ان شاء الله اكون زبون
دائم لانه اكيد ان شاء الله هيبقى مطعم رائع مثلك
وهناكل ببلاش احنا اعضاء منتدى واحد
هههههههههههههههههه
انا عارف انك مش نويه تفتحيه بعد ما تقرئى الكلام ده
ههههههههه
دائم لانه اكيد ان شاء الله هيبقى مطعم رائع مثلك
وهناكل ببلاش احنا اعضاء منتدى واحد
هههههههههههههههههه
انا عارف انك مش نويه تفتحيه بعد ما تقرئى الكلام ده
ههههههههه
- samarصاحب مكان
- عدد المساهمات : 1758
تاريخ التسجيل : 16/01/2010
رد: سبيط محمر
السبت مارس 13, 2010 10:07 am
هههههههههههههههههههههههههههههههههههههه
هههههههههههههههههههههههههههههههههههههههه
عرفت ازاى يا عيييييييييد
ده اكيييييييييد من غير تردد
باقوللك اكل عيش مش خشب
انتو بس اول مرة ببلاش واللى يعجبو الاكل يبقى يشترى
تسلم عييييييييد مرسيى
هههههههههههههههههههههههههههههههههههههههه
عرفت ازاى يا عيييييييييد
ده اكيييييييييد من غير تردد
باقوللك اكل عيش مش خشب
انتو بس اول مرة ببلاش واللى يعجبو الاكل يبقى يشترى
تسلم عييييييييد مرسيى
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى